Nieuws

Hier lees je het laatste nieuws over Bewustwoording Businesscoaching, IDB Communicatie, de vorderingen van mijn thriller en andere wetenswaardigheden! 

Nieuwste blogs

01 juni 2018 - Op www.bewustwoording.nl deel ik regelmatig nieuwe schrijftips en nieuwe marketingtips. Wil je graag betere teksten leren schrijven, en meer effect behalen met jouw marketing? Kijk op www.bewustwoording.nl/blogs/ voor mijn meest recente artikelen. Kom je er zelf niet uit met het schrijven van je teksten of je marketing, en wil je graag feedback? Meld je dan aan voor mijn gratis (telefonische) marketing !BOOST!sessie. Dat kost je niets, alleen 20 minuten van je tijd. Ik help je graag verder! Dus schroom niet, en meld je gewoon aan. 

Nieuw: training strategische teksten schrijven

01 mei 2018 - Speciaal voor zzp'ers en marketeers heb ik een strategische schrijftraining gemaakt volgens mijn eigen I.L.S.E. methode (en nee, die naam is niet toevallig :-). Tijdens deze training van 3 uur leer ik je hoe je goede zakelijke teksten schrijft. Zoals de teksten voor je website, je berichten op social media en je mailings. ik geef je handige stappenplannen en geef je heel veel tips & tricks voor goede, zakelijke teksten waar jouw klanten bij van worden. Meer weten, nieuwsgierig naar de nieuwe data of je aanmelden? www.bewustwoording.nl/schrijftraining/

Nieuw blog! De kracht van leermomenten

26 april 2018 - Mijn nieuwe blog als gastblogger voor De Bewustzijn School in Amsterdam. Over verschrikkelijke ikkes, eigenwaarde, kwetsbaarheid en toch je verhaal delen. Hoe spannend ook! (been there, done that; en nog steeds vind ik het spannend om een blog te delen #justsaying) Je leest het blog hier -> *klik

Schrijftips: de 3 onmisbare E's in elke tekst

13 april 2018 - In mijn nieuwe blog op Bewustwoording.nl vertel ik je welke 3 E’s onmisbaar zijn bij het schrijven van jouw teksten! Nieuwsgierig? Wil je betere teksten leren schrijven? Zin in even iets anders dan grappige kattenfilmpjes, het laatste nieuws over Temptation Island of ander afleidend socialmedianieuws? ;-) https://bewustwoording.nl/schrijftips-de-onmisbare-3-es-in…/

Blije cursisten tijdens mijn nieuwe schrijftraining!

23 maart 2018 - Gisteren de nieuwe training ‘Strategische teksten schrijven’ gegeven bij Buro Koorts in Ede! Hoe schrijf je het verhaal van jouw bedrijf, hoe schrijf je verleidelijke teksten met de juiste structuur, hoe maak je gebruik van de psychologische route van je lezers en hoe kun je teksten snel inkorten en verbeteren. Trots op de 4 marketingdames die aan de slag gingen met de I.L.S.E. Methode (niet geheel toevallig deze naam :-) voor het schrijven van strategische blogs, webteksten en Facebook-berichten. #zoleuk! Interesse in deze training?Voor je medewerkers of samen met een aantal leuke mede-ondernemers uit je netwerk? Ik kom graag naar jullie toe. Je kunt je individueel ook inschrijven: deze training geef ik elke maand in Amsterdam. Kijk op voor meer informatie op www.bewustwoording.nl/schrijftraining of mail me via ilse@bewustwoording.nl


Nieuw blog: Wees een Kees!

12 maart 2018 - LEUK! Sinds deze week ben ik een van de nieuwe gastbloggers bij De Bewustzijn School in Amsterdam! Lees mee waarom Kees van de kluswinkel op de hoek al jaren mijn grote held is. En hoe je zelf een onvergetelijke redder in nood kunt zijn voor jouw klanten. Mijn tip van de week: Wees een Kees! Lees mijn blog hier:

Nieuwe naam, nieuw gaaf aanbod!

14 februari 2018 -
Een nieuwe richting in: marketingcoaching en schrijfcoaching en vandaar dat ik nu actief ben onder de nieuwe naam Bewustwoording Businesscoaching! Daar hoort natuurlijk ook een prachtige nieuwe site bij: www.bewustwoording.nl. HIer kun je een gratis marketingkalender aanvragen of een gratis coachingsgesprek van 20 minuten. Je vindt hier alle informatie over mijn nieuwe marketing-apk's (2,5 uur coaching waarbij je mij alle vragen mag stellen over je marketing en het schrijven van teksten). Wil je graag goede strategische teksten leren schrijven? Kijk dan bij de schrijftrainingen die ik geef! Ook mijn Facebook-pagina heeft een nieuwe naam gekregen. Je vindt hier mijn meest recente nieuws! Zie ik je daar? 

Gratis marketingkalender!

12 februari 2018 - Wil jij een slim systeem voor je marketing? Een handige planning om jouw bedrijf het hele jaar door onder de aandacht te brengen? Download hier - GRATIS - jouw eigen marketingkalender voor 2018. Met als extraatje 10 slimme tips om je te helpen bij het invullen van jouw planning! 

Nieuwe richting, nieuwe site

12 februari 2018 -
Ik ben supertrots op mijn nieuwe website: www.bewustwoording.nl. Met Bewustwoording.nl Businesscoaching komt voor mij alles samen waar ik zielsgelukkig van word: marketing, coaching en natuurlijk schrijven! Lees mijn verhaal op www.bewustwoording.nl/over-mij. Ook jouw verhaal verdient het om verteld te worden, en een slimme marketingplanning. Kan ik jou helpen om jouw klanten te vertellen hoe bijzonder jouw bedrijf is? Mail me gerust voor meer informatie via ilse@bewustwoording.nl. En natuurlijk blijf ik ook nog gewoon mooie teksten in opdracht schrijven! 

Gratis E-Book Het geheim van een slim schrijfplan

07 oktober 2017 - Droom jij over het schrijven van je eigen boek? En weet je niet goed waar je moet beginnen? In mijn nieuwe gratis E-book vertel ik je het geheim van een slim schrijfplan en geef ik je heel veel handige tips. Nieuwsgierig? Stuur een e-mail aan ilse@idb-communicatie.nl en je ontvangt dit leuke E-Book later dit weekend in je mailbox! 

Trots: NLP Master!

02 juli 2017 - Supertrots: gecertificeerd NLP Master (Neuro Linguistic Programming). De komende tijd ga ik me - naast natuurlijk het schrijven van teksten - verder toeleggen op bewustwording en sterkere communicatie. Wil je meer helderheid en structuur in alle plannen voor je bedrijf, meer inspiratie voor je marketing, jezelf beter zichtbaar maken of meer inzicht in je persoonlijke missie of die van jouw bedrijf? Ik help je graag verder!

Boekpresentatie RESPECT!

07 december 2016 - Een dag vol onvergetelijke momenten: het officieel overhandigen van het eerste exemplaar van het boek RESPECT! aan minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert in Den Haag. Daarna de boekpresentatie bij het Veteraneninstituut in Doorn, in aanwezigheid van alle geinterviewden, hun thuisfront, hoogwaardigheidsbekleders en andere genodigden. Wat een project, wat een prachtig boek en wat een indrukwekkende dag! Het boek RESPECT! bevat 50 interviews en portretten van gewonde veteranen: jong, oud, man, vrouw. Dapper en inspirerend. Die hun eigen strijd vochten op de weg naar herstel. Een boek van 252 (!) pagina's over niet opgeven. Vol energie, kracht en inspiratie. Hoop en doorzettingsvermogen. Dat hopelijk bijdraagt aan meer erkenning, begrip en respect. #trots! #redacteur Lees hier verder. 

Daarom: het boek RESPECT!

21 oktober 2016 - 'Het heeft geen zin om stil te staan bij de waarom-vraag; het heeft wel zin om vooruit te kijken en plannen te maken', zegt Toninho Norden en kijkt in het filmpje naar zijn twee maanden oude zoon. Een beter antwoord is er niet. Toninho is een van de 50 veteranen die voor het boek RESPECT! is geinterviewd. Over vallen en weer opstaan nadat hij tijdens een missie zijn beide benen kwijtraakte door een bermbom. #kippenvel... En diep respect voor al deze helden die het lef hadden om zich zo te laten portretteren. Het boek RESPECT! is te bestellen via de website van fotograaf en auteur Johan Bergsma

Sneak preview: het boek RESPECT!

15 oktober 2016 - Leuk! In2Pics, het videoproductiebedrijf dat de trailers maakt van het boek RESPECT! waar ik aan meewerkte, heeft een korte sneak preview gemaakt van het boek. Even wennen om aan de andere kant van de camera te zitten en mijn eigen verhaal te doen en vooral 'way out of my comfortzone' ;-). Maar soms is dat ook wel heel gaaf. 

Mooi moment bij de drukpers!

13 oktober 2016 - Een mooi moment vanochtend bij de drukpers in Enschede: Johan Bergsman mocht op DE knop drukken om zijn boek RESPECT! te laten drukken. Nieuwsgierig hoe dat in zijn werk ging? Kijk mee met dit filmpje op Facebook. Gaaf om erbij te zijn en deel uit te maken van het team. De officiele boekpresentatie is op 7 december: dan eerst naar Den Haag om het eerste exemplaar officieel uit te reiken aan de minister van Defensie, daarna door naar Doorn voor de boekpresentatie in aanwezigheid van alle 50 geinterviewde veteranen. #spannend! 

RESPECT! De laatste loodjes

27 september 2016 - Druk bezig met de allerlaatste loodjes voor het prachtige boek RESPECT!, een serie van 50 openhartige en indringende interviews met gewonde oorlogsveteranen in samenwerking met fotograaf Johan Bergsma. Jong, oud, man, vrouw: het noodlot maakt geen onderscheid. Hoe ga je ermee om als je tijdens een missie fysiek gewond bent geraakt of sinds die tijd last hebt van PTSS? De 50 veteranen in het boek vertellen elk hun eigen verhaal over vallen en weer opstaan. Een pittige kluis om alle teksten te redigeren en de eindredactie van de opmaak te doen maar deze verhalen verdienen het verteld te worden. In de trailer zie je alvast een voorproefje van het boek. Edwin de Wolf vertelt over wat hij heeft meegemaakt en hoe hij de draad weer heeft opgepakt: gewond maar niet verslagen. "Ik ben wie ik ben en mensen hebben dat maar te accepteren. Ik schaam mij niet voor mijn prothese. Het leven is al te kort dus probeer er alsjeblieft wat van te maken. Er is nog zoveel moois om van te genieten." #stilvan... Kijk naar het korte filmpje en je begrijpt waarom. Op 7 december reiken we het eerste exemplaar uit aan de minister van Defensie, daarna is de officiele presentatie voor genodigden in het Veteraneninstituut in Doorn.

Dromen waarmaken: Het geheim van afvallen

20 augustus 2016 - Wow, wat is het boek van Ariaya Arsala mooi geworden! Ik ben megatrots op deze bijzondere dame die haar grote droom heeft waargemaakt: haar eigen afvalboek uitbrengen. Het was geweldig om de teksten en de eindredactie van de opmaak te mogen doen en met dit dreamteam te werken: Annemarie Kleve (Ipskamp Printing), Eveline Smulders (Nummer Acht Grafisch Ontwerp) en natuurlijk dietiste Ariyana Arsala. Met dit handige boek kun je tot 1 kilo per week afvallen dankzij de slimme dagmenu's en handige portie-aanduiding. Het boek is te bestellen via Bol.com. 

Trots: interview Brand Identity voor Marketing & Communicatie op weg naar 2050

01 augustus 2016 - Voor het magazine 'Marketing & Communicatie op weg naar 2050' schreef ik een uitgebreid interview over brand identity met Leontine de Groot, strategy director bij Brandnew in Amsterdam. Mooi onderwerp in deze tijd van omvallende merken, leegstaande winkelpanden en snel slinkende klantenbestanden! Nieuwsgierig naar haar visie hoe je als merk of retailer je natuurlijke identiteit kunt en moet inzetten om te overleven? Lees het complete artikel in het online magazine op www.geenbladvoordemond.nl/mc2050. Dit magazine is een special over de toekomst van marketing & communicatie en een uitgave van Geen Blad voor de Mond BV.

Trots: NLP Certificaat behaald

09 juli 2016 - Vandaag het laatste trainingsweekend bij de Mind Academy en: na 15 intensieve, leerzame en vooral mooie trainingsdagen mijn NLP Certificaat behaald! Veel nieuwe inzichten gekregen over effectieve communicatie en veel nieuwe communicatiemodellen en -technieken geleerd. #blij #trots 

Trots op inspiratie magazine #anders!

07 april 2016 -
Tadaaa! De nieuwe #anders, het inspiratie magazine waar ik de teksten voor mocht schrijven. Laat je inspireren door het thema Japans en zie, voel en beleef wat kleuren, beeld en design met je kan doen. Reis mee langs eeuwenoude tradities, intrigerende designs en minimalistisch denken. Maak kennis met innovatieve druktechnieken en bindwerk. En laat je verrassen door de verschillende soorten bijzonder papier! Nieuwsgierig? Via mijn Facebook-pagina en Linked-in kun je je eigen felbegeerde exemplaar winnen! 

#instagram

20 februari 2016 - Sinds deze week ben ik ook op Instagram te vinden (en natuurlijk te volgen) via @typischilse. Ik volg je graag terug! 

Fijne feestdagen!

23 december 2015 - Fijne feestdagen! Ik wens jou alles wat JIJ nodig hebt om van 2016 je allermooiste jaar ooit te maken. Graag tot in het nieuwe jaar! 

Heerlijke briefing

12 november 2015 -

In meerdere opzichten een heerlijke meeting gehad: briefing voor het schrijven van teksten voor een supergaaf inspiratiemagazine! Daar gaat mijn hart sneller van kloppen, gaan mijn ogen van twinkelen en dansen mijn 9 vingers *geen commentaar* nu blij over het toetsenbord! 

 

Meer spanning

10 november 2015 - Spannend: een spannende scène voorlezen uit mijn thriller in de virtual classroom tijdens de online cursus thriller schrijven van Marelle Boersma. Voorlezen is niet echt mijn ding (laat mij maar gewoon de woorden schrijven ;-). Maar: de rest van de groep vond ‘m goed (fjiew) en was reuze benieuwd hoe de scène af zou lopen... Ook leuk om de scènes van de medecursisten te horen. Nu deze (cruciale) scène verder aanscherpen met de gekregen tips… De cursus is helaas afgelopen maar enorm veel geleerd #heerlijk

Op de goede weg

03 november 2015 - Mooie feedback op de ingeleverde karakterschets van thrillerschrijfster Marella Boersma, bij wie ik een inspirerende online cursus thriller schrijven volg. “Wat een heerlijk personage heb je gemaakt. Lekker schurend, zowel voor zichzelf als voor haar omgeving.” Ook met de openingsscene ben ik gelukkig op de goede weg: “Je eerste zin: Paf! Die komt gelijk binnen.” Kijk, dat zijn nog eens mooie en bemoedigende complimenten. Deze ene hoofdpersoon is ook heerlijk om me op uit te leven.  En die openingszin? Die  houd ik nog even voor mezelf… ;-) #spannend

Oeps...

27 oktober 2015 -
Even een paar dagen uit de running: ‘incidentje’ met staafmixer. Tip: maak nooit je staafmixer schoon als de stekker nog in het stopcontact zit. Het goede nieuws:  vingertop is weer netjes aan elkaar gelijmd. Voorlopig even typen met 9 vingers… #evenwennen #blont

Mindmappen: een aanrader!

25 oktober 2015 -
Wil je een bepaald thema uitwerken? Op een fijne manier brainstormen en dingen in kaart brengen? Mijn tip: ga mindmappen! Neem een groot vel papier en een pen (of meerdere kleuren stiften) Zet het thema in het midden en leef je uit met alles wat in je op komt. Het hoeft niet perfect: laat de inspiratie maar komen. Zo heb ik ook het thema wraak uitgewerkt voor mijn boek. Hier een kleine impressie. Je kunt ook het gratis programma E-Draw gebruiken voor bijvoorbeeld een presentatie. Hier vind je meer tips over mindmappen. 

Huiswerk!

11 oktober 2015 -
Vandaag begonnen met les 1 van de cursus thriller schrijven van Marelle Boersma. Ik heb duidelijk een stok achter de deur nodig om de draad van het verhaal weer op te pakken (en een leidraad om alle elementen weer helder te krijgen). Even back to basic (het bepalen van mijn schrijfdoel en het hoofdthema) en het conflict, de personages en hun drijfveren aanscherpen. Ik worstel nog met een te braaf personage, en hoe ik de thriller een verrassend maar geloofwaardig einde kan geven. Zeker is dat de vrouwelijke hoofdpersonen (hoe en wie dan ook) te maken krijgen met jaloezie. En wraak natuurlijk...#‎spannend #mindmappen #broeien #puzzelen

Superhandig: alle formaten van Facebook-foto's

03 oktober 2015 - Heb jij een zakelijke Facebook-pagina? Dan heb je jezelf vast ook afgevraagd wat nou ook alweer de juiste formaten zijn voor je profielfoto, omslagfoto of advertentie. Emerce heeft het ons makkelijk gemaakt: zij geven hier een handig overzicht van alle afmetingen en formaten op een rijtje. #like #facebook 

In de voetsporen van Baantjer!

26 juni 2015 - Genoten van een supergave dag: Baantjer wandeling over o.a. de Wallen door acteur, regisseur en schrijver Peter Römer (ook zoon & vader 'van' inderdaad) en inspirerende thrillerworkshop door bestsellerauteur René Appel inclusief heerlijke lunch & goedgevulde goodiebag bij Anthos|Literaire Thrillers. Ontdekt waarom een van de belangrijkste personages niet in beweging kwam op papier (te braaf karakter) dus ik mag me de komende tijd vilein uitleven met haar karakter... #verheug 
Klik hier voor de foto's! 

Maak deze spelfouten vanaf nu nooit meer!

19 mei 2015 - Geweldig artikel in VIVA over veelgemaakte spelfouten, die we echt niet meer mogen maken. Alstublieft, dank u wel. Tip: het is in ieder geval NIET 'me fiets'... (nooit geweest ook) :-( 

Netwerkbijeenkomst Ondernemen op hakken

01 april 2015 - Vanavond spontaan een presentatie gegeven aan bijna 100 vrouwelijke ondernemers bij het Netwerkevent Vrouwen op hakken bij Beyuna in Hoofddorp. Best spannend omdat ik niets had voorbereid. Ik heb verteld waarom ik zelf ooit voor mezelf ben begonnen: helaas een aantal jaar gelden mijn superleuke baan als adjunct-hoofd redacteur bij een uitgeverij van beautybladen kwijtgeraakt, en mijn hart ligt nu eenmaal bij schrijven en communicatie! Uiteraard ook tips gegeven hoe je je als onderneemster beter zichtbaar kunt maken aan je doelgroep. En: leuke contacten opgedaan met inspirerende mede-onderneemsters dus al met al een topavond! 

De beste wensen!

23 december 2014 - Ik wens je alles wat jij nodig hebt om van 2015 je allerbeste jaar ooit te maken! Het kantoor van IDB Communicatie is gesloten van 25 december t/m 4 januari. Graag tot in het nieuwe jaar! 

Helaas niet op de shortlist Schrijf & Huiver

16 november 2014 - Helaas geen plekje op de shortlist van deze spannende thrillerschrijfwedstrijd... Slechts 4 van de 161 inzenders zijn op deze felbegeerde shortlist gezet. Natuurlijk ben ik teleurgesteld maar binnenkort ga ik weer heerlijk verder schrijven!  Het meedoen heeft mij én het verhaal in ieder geval een enorme boost gegeven!

Schrijf en Huiver...

18 september 2014 - Spannend! Afgelopen weekend de synopsis, de eerste 10 pagina's van mijn manuscript, mijn biografie en een mooie motivatiebrief verstuurd aan de jury van de schrijfwedstrijd Schrijf en Huiver, georganiseerd door Uitgeverij De Fontein! Ik ben een van de 161 (slik) thrillerschrijvers in de dop die aan deze wedstrijd meedoen. De jury gaat zich nu over alle inzendingen buigen, en in samenspraak met de Schrijversacademie en de Literaire Thriller Salon een selectie maken. Deze selectie wordt op 16 november bekend gemaakt. # fingerscrossed. Voor meer informatie: Uitgeverij De Fontein of kijk op mijn Facebookpagina.  

 

Interview Reis van de Heldin

24 augustus 2014 - Trots! Geinterviewd voor Reis van de Heldin, een 'reisgids' van Nederlandse steden vol met verhalen van vrouwelijke creatieve professionals die met hun passie hun geld willen verdienen. De missie: andere creatieve professionals te inspireren. En 3x raden wat mijn passie is? ;-) Zie http://www.slideshare.net/dereisvandeheldin/reis-van-de-heldin-nederland-augustus-2014-week-32 (pag. 26). De complete pdf ontvangen? Mail me dan via ilse@idb-communicatie.nl. Met dank aan Annemiek van der Kuil (www.photoA.nl) voor de mooie foto's! 

Warm welkom in Biddinghuizen

17 maart 2014 -

Warm welkom in Biddinghuizen door mijn lieve broer... In het kader van 'schrijven kreng' (zoals schrijfguru Geert Kimpen dat ooit zo fijntjes verwoordde ;-) gearriveerd in Biddinghuizen voor weekje EOIDP (Eenzame Opsluiting In De Polder). Even meters maken met schrijven, zonder afleiding van stadse afleidingen, planten die acuut water moeten hebben of die berg strijkwerk die toch opeens reuze interessant wordt... *kucht* 

Te gast bij de Literaire Thrillersalon

16 maart 2014 -
Net naar de Literaire Thriller Salon geweest, met als gasten Saskia Noort en Ellen den Hollander. Erg inspirerend! Leuk om te horen dat zij ook groot voorstander is van het gewone 'oldskool' papieren boek. Het fijnste van schrijven volgens haar: "Dat je alles kunt zijn in je boek wat je wilt". Eens! En dat verhalen - in welke vorm dan ook - altijd nodig zijn. Tot slot nog een goede tip van Saskia: blijven schrijven en je niet laten afleiden *kucht* (jaja, weet ik) 

Verhalenbundel Ziek! Boek van de Maand bij Vrouwenthrillers.nl

15 maart 2014 - Best trots: de verhalenbundel Ziek! is deze maand Boek van de Maand bij www.vrouwenthrillers.nl! Het boek (met daarin mijn korte verhaal Fatale fout) is verkrijgbaar in de bookshop voor 14,95. Je hebt het boek dan binnen een paar werkdagen in huis.  

Winactie verhalenbundel Ziek!

26 februari 2014 - Via Facebook verloot ik drie gesigneerde exemplaren van de verhalenbundel Ziek! Wil je een exemplaar winnen? Kijk dan op mijn Facebookpagina www.facebook.com/ilsedeboerschrijft. Update: inmiddels zijn de winnaars bekend gemaakt via Facebook en hebben zij hun boek ontvangen!  

Hoera! 4e plek bij schrijfwedstrijd Vrouwenthrillers.nl

20 januari 2014 -
WOEHOE! De vierde prijs gewonnen bij de schrijfwedstrijd van  VrouwenThrillers.nl! Mijn korte verhaal 'Fatale fout' wordt gepubliceerd in hun nieuwste verhalenbundel 'Ziek!'. De verwachte verschijningdatum is eind februari. Lees er meer over op de pagina In de prijzen. #hoeleukisdat